Gjorde søppel om til Sølv

39299-294b3-featureSaatchi og Oslo kommune puttet digitalt matavfall i grønne poser og lot det komposteres til en Sølvtagg

Renovasjonsetaten hadde et problem: Osloungdommen er mye flinkere til å putte maten sin på Instagram enn i grønne poser. Løsningen ble å henge seg på instatrenden og etablere hashtaggen #grønnpose. De som brukte hashtaggen på sine matbildene ble med i trekningen av blant annet øyabilletter og månedsbillet hos Ruter. På en egen side kunne man se hvordan matavfallet ble til drivstoff for 30-bussen.

– En kjempetydelig og ren idé som understreker linken mellom hva de ønkser å oppnå og hvorfor. Juryen satt stor pris på det digitale uttaket, der man i streetview-stil kunne se 30 bussen bevege seg fremover ettersom matbildene strømmet inn. En søt kampanje som representerer et kvantesprang for kunden, sier juryen.

Les hele saken hos Kreativt Forum

Leave a Reply